Preoti cu inalta viata spirituala

Discuții pe teme de metafizică și ezoterism

Preoti cu inalta viata spirituala

Mesajde stresslogic » Sâm, Feb 04 2006 2:31 pm

Imagine

Arsenie Boca

Cititi cu atentie din "Invataturile Parintelui Arsenie Boca", m-au impresionat, iti vine greu sa crezi ca sunt cuvintele unui preot ortodox roman, nu?

"Nu suntem născuţi de timp, ci de veşnicie. Aşa se face, că avem într-o fărâmă de ţărână şi celălalt tărâm. Deşi trăim o vreme îmbrăcaţi de lumea aceasta, totuşi ni se întâmplă clipe când fratele vis şi sora moarte ne dau târcoale şi ne despică făptura în două. Avem clipe în care scăpăm de sub chingile celor patru dimensiuni ale lumii văzute şi ne trezim deodată într-un alt mod de-a fi şi pătrundem într-un alt mod de-a cunoaşte."

Ma obsedeaza Parintele Arsenie, :think inca nu am avut timp sa citesc tot ce am gasit pe net despre el. Am vazut ca Vaticanul incearca sa-l sanctifice pe Papa Ioan Paul al II-lea :yahoo mai repede chiar decat prevad regulamentele catolice (a aparut o prima minune facuta de Ioan Paul al II-lea, o calugarita franceza s-a vindecat de Parkinson) si ma bucur de lucrul acesta, dar stau si ma intreb, noi romanii, Biserica Ortodoxa Romana, de ce nu se gandeste sa-l sanctifice pe Parintele Arsenie? Nu sunt in masura sa comentez decizia bisericii de a-l face "sfant" pe Stefan cel Mare, dar nu inteleg de ce nu se gandeste nimeni sa propuna sanctificarea lui Arsenie Boca?

Raman la ideea ca el ne poate ajuta sa ajungem la tuneluri, ca ne poate ajuta in dorinta noastra de a deveni "Lucratori in Lumina" mai ales ca suntem romani, sau nascuti in Romania!


"Trupul trăieşte, dacă e locuit de suflet; iar sufletul trăieşte dacă este locuit de Dumnezeu. Aşadar sunt unii oameni care au într-înşii suflete vii, şi sunt oameni care au suflete moarte. Moartea trupului este despărţirea lui de suflet; iar moartea sufletului e despărţirea lui de Dumnezeu. Astfel, un trup viu poate fi locuit de un suflet viu sau de un suflet mort."

Arsenie Boca
stresslogic
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar, Ian 24 2006 1:27 am

rugaciunea parintelui Arsenie Boca

Mesajde Liana » Joi, Feb 09 2006 6:15 pm

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, şi astfel, ţinând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase ajută-mi ca rugaciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întunerec. Patimile au pus tină pe ochiul minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţa în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, şi aşa risipim în deşertăciuni zilele noastre, umiliţi şi dosădiţi până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniţei în care Te ţinem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor şi fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârşiţi suntem, cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viaţa Ta, lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie.

Amin.
Liana
 
Mesaje: 2
Membru din: Sâm, Iul 16 2005 11:10 am
Localitate: Timisoara

Mesajde stresslogic » Dum, Feb 26 2006 11:42 pm

Draga Liana,

Multumesc ca ai postat aceasta rugaciune, este extraordinara, incerc sa nu treaca o zi fara sa o spun si ma simt mai bine.

Sa nu uitam sa ne rugam!
stresslogic
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar, Ian 24 2006 1:27 am

Mesajde FAIRY_ADINA » Lun, Mar 06 2006 11:03 pm

Un site dedicat lui Arsenie Boca unde gasiti imagini pictate de el, dar si imagini cu scrisul parintelui. Sper sa va placa. http://www.arsenieboca.ro

Aici gasesti cararea imparatiei: http://www.nistea.com
Avatar utilizator
FAIRY_ADINA
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar, Oct 18 2005 8:47 am

Nicolae Steinhardt

Mesajde FAIRY_ADINA » Joi, Mar 09 2006 10:21 pm

Imagine


Biografie Nicolae Steinhardt

1912 – La 12 iulie se naste in comuna Pantelimon de linga Bucuresti, Nicu-Aurelian Steinhardt. Tatal sau, inginerul si arhitectul Oscar Steindhardt, conducea o mica fabrica de cherestea.

1919 – 1929 – Invata la scoala primara „ Clementa “, apoi urmeaza cursurile liceului „Spiru Haret“. Printre colegii mai mari de aici se numara Constantin Noica. Isi ia bacalaureatul in 1929.

1934 – Isi ia licenta in Drept si Litere la Universitatea din Bucuresti. In acelasi an, publica, sub pseudonimul Antisthius, extras din Caracterele lui La Bruyère, volumasul parodic In genul lui Cioran, Noica, Eliade….

1936 – Isi sustine la Bucuresti doctoratul in drept constitutional.

1937 – 1939 – Calatoreste in Elvetia, Viena, Paris si Anglia.
Ajuns in tara, in 1939, incepe sa lucreze ca redactor la „ Revista Fundatiilor Regale “.

1959 – In ianuarie refuzând presiunile securitatii de a fi folosit ca martor al acuzarii impotriva lui Constantin Noica, este introdus in „ lotul “ filosofului ( si al prietenilor comuni ) si este condamnat la 13 ani munca silnica pentru „ crima de uneltire contra ordinii sociale “. Aceasta noua lovitura a sortii se dovedeste a fi hotaritoare, caci la 15 martie 1960, in inchisoarea Jilava, ieromonahul basarabean Mina Dobzeu il boteaza intru Hristos ( era evreu ), nas de botez fiind Emanuel Vidrascu ( coleg de lot, fost sef de cabinet al maresalului Antonescu ), iar ca martori ai tainei participa Alexandru Paleologu, doi preoti catolici, doi preoti uniti si unul protestant, „ spre a da botezului un caracter ecumenic“.

1964 – Indata dupa eliberare, in august, la schitul bucurestean Darvari isi desavirseste taina botezului prin ungere cu mir si primirea sfintei impartasanii.

1964 – 1969 – Refuza, cu rigida intransigenta, „orice fel de colaborare cu comunismul “. Este incarcator-descarcator pe un camion de „ Alimentara “ pina cind este grav ranit in urma unui accident de circulatie ( 1968 ). Este spitalizat la „ Pantelimon “ pina in martie 1969. La insistentele prietenilor ( Paleologu, Noica s.a. ) reintra in viata literara prin traduceri, medalioane, mici eseuri publicate in „ Secolul 20 “, „ Viata Româneasca “ etc.

1980 – La 16 august este calugarit de I.P.S. Teofil Herineanu, arhiepiscopul Clujului. Este calugar la parintele staret al Rohiei, Serafim Man.

1989 – La 29 martie scriitorul-calugar moare la spitalul din Baia Mare.


http://www.agonia.ro/index.php/essay/37480/index.html
Avatar utilizator
FAIRY_ADINA
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar, Oct 18 2005 8:47 am

Mesajde Liana » Lun, Mar 20 2006 7:53 pm

Wow! Multumesc Adina. Ce bucurie. Imi doream sa vad picturi din biserica Draganescu. Am auzit si de un album care a fost editat si lansat la Prislop in 28 noiembrie cand s-a tinut parastasul Parintelui. Dar inca nu l-am vazut de cumparat. Poate luna viitoare, cand ajung la manastrire...
Liana
 
Mesaje: 2
Membru din: Sâm, Iul 16 2005 11:10 am
Localitate: Timisoara

Parintele Porfirie

Mesajde Loriel » Joi, Iun 15 2006 6:39 pm

Imagine


Ati citit istorioare despre parintele Porfirie, preot ortodox din Grecia? Si el este considerat un sfant. In Romania au fost editate cateva carti, dar gasiti chiar foarte multe texte si pe Internet. Este multa caldura si speranta in tot ceea ce facea si spunea parintele. Apropo, avea darul inaintevederii si stia exact ce-i fac enoriasii si cand au probleme. I-a surprins de multe ori. Este si o istorioara despre faptul ca prin rugaciune a extins timpul pentru un autocar cu calugarite. Ele au facut un drum de vreo 2 ore in doar vreo 45 de minute sau cam asa ceva. Are multe sfaturi despre familie, copii, cautarea jumatatii - a fost un curajos, nu s-a ferit sa abordeze problemele familiei, chiar daca era calugar. El spune ca acei copii care nu se nasc din dragoste au probleme in viata, inclusiv de sanatate, diverse incercari grele. Ma gandesc mult la aspectul asta. Daca dragoste nu e, nimic nu e - demult spus si adevarat.

:hello3
Avatar utilizator
Loriel
 
Mesaje: 4
Membru din: Sâm, Mar 25 2006 6:22 pm

Mesajde kundalinim » Mie, Mar 28 2007 10:51 am

Pentru toti cei care cauta adevarul si sunt botezati in religia crestin-ortodoxa va recomand cu caldura cartea: "Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie".
kundalinim
 
Mesaje: 1
Membru din: Vin, Oct 07 2005 8:11 am

Mesajde Fluturel » Joi, Mar 29 2007 2:00 pm

Da. Si eu o recomand. Este o carte cu mare incarcatura spirituala, si va muta multi munti...
Avatar utilizator
Fluturel
 
Mesaje: 8
Membru din: Lun, Iun 19 2006 4:10 pm

Cuviosul Paisie Olaru

Mesajde amadora » Vin, Apr 25 2008 8:38 pm

Imagine


Ieroschimonahul Paisie Olaru s-a nascut la 20 iunie 1897, in satul Stroiesti, comuna Lunca - Botosani, intr-o familie cu cinci copii, fiind cel mai mic la parinti. Tatal sau, Ioan, era padurar, iar mama sa, Ecaterina, casnica. Din botez a primit numele de Petru.

In anul 1921a intrat in viata monahala la Schitul Cozancea din apropiere, luand la calugarie numele de Paisie. In anul 1943 a fost hirotonit diacon, iar in anul l947, preot, fiind pentru putin timp egumen la schitul de metanie. In toamna aceluiasi an se retrage la Manastirea Sihastria, devenind duhovnic al intregii obsti, pana la sfarsitul vietii sale. Intre anii 1972 - l985 s-a nevoit ca sihastru la Schitul Sihla, iar in ultimii cinci ani a locuit in chilia sa de la Sihastria, fiind bolnav, pana s-a mutat la Domnul, in noaptea de 18 octombrie 1990.

Parintele Paisie a ramas in sufletul multora, iar dupa moartea sa o recuperare a memoriei sale a fost facuta de grupul Teognost (Cluj-Napoca), care a reunit fotografii, obiecte, documente si scrisori de-ale parintelui intr-o expozitie itineranta "De dragul Parintelui Paisie".

Desi Parintele Paisie nu a fost un om al cuvântului scris, el ne-a lasat o multime de pilde, relatari, cuvinte, scrisori care au fost publicate în mai multe volume sau în reviste.

"Sa nu faci tot ce poti,
sa nu crezi tot ce auzi
si sa nu spui tot ce stii!"
amadora
 
Mesaje: 29
Membru din: Sâm, Mar 15 2008 10:29 am

Parintele Arsenie Papacioc

Mesajde amadora » Joi, Iul 24 2008 1:19 pm

Imagine

O entitate deosebita, care si'a jertfit existenta in aceasta lume, spre ajutorarea desavarsirii altor suflete, pribegind pe calea drumului spre acasa...

"De ce te simti trist, singur si strain omule? Nu te ingrijora ca nu poti mai mult acum, nu cere alte daruri mai mari, ci invata sa le pretuiesti pe cele ce ti's date."

"Cu vant mare va spun, in ordinea duhavniceasca nici nu mai exista cadere, exista numai ridicare."


Acest suflet ales a intrat in monahism la Manastirea Cozia, s'a calugarit la Manastirea Antim, hirotonindu'se in 1950. A slujit la mai multe asezaminte monahale, oprindu'se mai apoi ca parinte duhovnic la Manastirea Sfanta Maria din Techirghiol. Menirea lui a fost de a pastori cu har sufletele, fiind un duhovnic desavarsit ce a luminat intunericului multimii...
amadora
 
Mesaje: 29
Membru din: Sâm, Mar 15 2008 10:29 am

Mesajde gabrielagai » Mar, Apr 21 2009 9:43 pm

Chemarea lui Iisus

de Arsenie Boca

I.

Voi, care nu stiurati ce-i binele in viata
Si nici caldura sfanta ce inima dezgheata,
Voi, care in durere ati suspinat si-ati plans
Si cantul fericirii in inimi vi s-a stins,
Veniti, Stapanul lumii, Iisus, va cheama-ntr-una
Si mainile-Si intinde s-astampere furtuna.

II.

Voi, pentru care viata n-a fost decat un chin
Si zambetul durere, iar rasul un suspin,
Voi, ce-ati ascuns trecutul sub lespezile reci
Si plangeti fericirea ce ati pierdut in veci,
Veniti cu ochii-n lacrimi, dar cu privirea sus,
Gasi-veti mangaiere la sanul lui Iisus.

III.

Voi toti, care in viata ati cautat uitarea
Pacatelor in cupa, ce v-o intinse desfatarea
Si surzi ati fost la glasul ce cobora de sus,
Azi, pana mai e vreme, va-ntoarceti la Iisus;
Spuneti-I Lui durerea si El va va-ntari,
Povara vietii voastre cu El veti imparti.

IV.

Voi, care nu stiurati ce-i adevarul viu
Si-n aiurare spuneti ca cerul e pustiu,
Satui de-ntelepciune, o, voi ce va truditi
Sa daramati si-n urma nimic sa nu claditi,
Rugati-va, si-atunci ca sa simtiti nu-i greu
Si-n cer, si-n jurul vostru, si-n voi pe Dumnezeu.

V.

Oricare-ati fi in pace, veniti, veniti la El,
Pe nimeni niciodata n-a izgonit defel;
Cu mila va primeste si bratele-Si intinde,
In dragostea-I cereasca Iisus pe toti cuprinde;
La pieptul Lui cel dulce iubindu-l va-ncalziti,
Iisus este-nvierea, veniti la El, veniti!
Avatar utilizator
gabrielagai
 
Mesaje: 18
Membru din: Vin, Aug 01 2008 6:03 pm

Profetia pictata a parintelui Arsenie Boca

Mesajde mszavai » Mar, Aug 02 2011 6:21 am

Biserica din Draganescu


Imagine

Pe pojghita varului de fresca din pronaosul bisericii din Draganescu, pe care Arsenie Boca a pictat-o incepand cu anul 1968, parintele a strecurat inexplicabil cateva imagini premonitorii, neobisnuite prin actualitatea lor: telefonul mobil, turnurile gemene incendiate pe 11 septembrie la New York sau naveta Discovery. Desi plasate vizibil pe cei doi pereti laterali de la intrare, scenele respective nu sunt usor de observat, parand a se dizolva pana la contopire in multitudinea altor scene biblice importante: Invierea, infatisarea iadului si a Cetei celor Drepti. Oricat te-ai stradui, din intregul picturii nu distingi nimic, in afara unor chipuri biblice, desenate pe cat de canonic, pe atat de aparte si de potrivit lirismului meditativ din arta parintelui. Biserica Draganescu nu e o sala de muzeu renumit, in care intri doar sa-ti domolesti orgoliul sau curiozitatea intelectuala. La Draganescu trebuie sa vii de mai multe ori si sa ai rabdare, cerandu-i parintelui Arsenie sa-ti "arate". Dupa o vreme, cu alti ochi si alta stare sufleteasca, incepi sa vezi. Mesajul si proorocia parintelui se afla chiar in fata ta. Cu litere de un rosu sangeriu, sta scris cuvantul: "Faradelegile atrag pedeapsa pe pamant". Alaturi, intr-o completare tainica si complicat de simpla, apare desenul si toata prefigurarea evenimentelor care vor cutremura iremediabil lumea moderna: de la terorism la modificarea genetica; de la globalizarea mondiala la secularizarea new-age-ista a bisericii lui Hristos.


"Zdreanta rosie, secera si ciocanul, steaua in cinci colturi o sa dispara"

Multe se spun despre minunile si profetiile cuviosului Arsenie Boca. Unii sunt convinsi ca parintele putea intra si iesi prin orice usa zidita, asa cum putea calatori nestingherit prin aer, fiind prezent deopotriva in temnita de la Canal, dar si la inmormantarea mamei sale, din comuna Vata de Sus, aflata in apropiere de Apuseni. Altii se indoiesc, considerand ca toate acestea sunt exagerari venite din idolatrie si nalucire sentimentala; ca sfintenia parintelui nu mai avea nevoie de asemenea efuziuni patetice de admiratie si pietism. Nici acum, dupa 30 de ani de la mutarea sa la cele sfinte, nu stim prea bine daca parintele a prefigurat cu adevarat ororile bolsevismului sau caderea lui Ceausescu, caruia i-a transmis printr-un om al Securitatii ca nu o sa mai apuce anul 1990. Ceea ce stim cu siguranta este ca parintele Arsenie avea darul "inainte-vederii", dar niciodata nu facea din asta prilej de uimire si de spectacol printre credinciosi.

Dimpotriva - atatea cate erau, cuvintele lui profetice nu-ti vorbeau in clar, ci te chemau discret la cautarea sensului ratacit printre alte sensuri, asa cum s-a intamplat cand parintele a prezis marile cutremure ale secolului XX, spunand ca Bucurestiul "se va oua de doua ori", iar la a treia ouare, marele oras va fi sters de pe fata pamantului pentru pacatele lui. Tot asa, in ascunzisul tainei, parintele va rosti inca din 1940 o profetie legata de ascensiunea comunismului, dar si de inlocuirea lui cu o ispitire si mai mare: "Zdreanta rosie, secera si ciocanul, steaua cu cinci colturi o sa dispara, dar va veni steaua cu sase colturi, anarhia, si va fi vai si amar de lume (...) Asta va fi peste multi ani, si noua, Dumnezeu nu ne va harazi sa vedem acele vremi (...) Mie nu-mi va fi dat sa vad, dupa sarbatoarea desarta a victoriei, cati dintre cei drepti au mai ramas. Caci dupa aceasta victorie desarta, putini dintre cei drepti vor fi in picioare si la sarbatoare. Peste tot vor fi naimiti (vanduti dusmanului) si abia atunci va incepe o noua lupta, fara jertfa de sange, dar la fel de lunga ca si cea pe care am inceput-o noi acum!".

Apocrife greu de datat si, in acelasi timp, ciudat de actuale, cuvintele parintelui par sa ne certe. Degeaba ispitim viitorul in cautarea unor intamplari uimitoare. Degeaba cercetam amintirile fagarasenilor care l-au cunoscut si mergem in pelerinaj la Prislop, pentru a cere raspuns la crucea si tarana mormantului. Adevarul e mult mai aproape de noi. Marele si adancul sau discurs profetic se afla chiar sub ochii nostri, la doi pasi de Bucuresti, intr-o modesta bisericuta de tara. Acolo, in icoanele si chipurile de sfinti de la Draganescu, e raspunsul. Acolo trebuie sa gasim mesajul si cheia de intelegere a spuselor parintelui. Asa cum observa marele profesor de mistica teologica, Nichifor Crainic, parintele Arsenie a asternut pe varul bisericii - nu ipostaze si scene biblice, ci predici fierbinti, cugetari si ganduri mustind de intrebari si intelesuri. Pe zidurile de catedrala taraneasca de la Draganescu, parintele a pictat crezul sau, deopotriva cu taina unui mesaj profetic, pe care nimeni - nici teologi, nici oameni de arta - nu au incercat pana acum sa-l cerceteze si sa-l inteleaga.


"Voi ati inceput sfarsitul lumii"

Sa ne imaginam o clipa locul si armonia culorilor. La orice ora din zi si din noapte, pe zidul din stanga bisericii troneaza regala si de nerepetat capodopera parintelui. In irizari unice si translucide, ca o adiere sau un suspin de om indragostit, parintele a pictat chiar fundamentul credintei noastre crestine: Invierea lui Hristos, biruirea mortii si triumful Luminii fara de sfarsit. In contrast, pe zidul opus, sta avertizarea - Scaunul de Judecata si glasul pictat al parintelui, cu gandurile si viziunile sale iluminate. Ascunse discret si cu o cheie mereu schimbata in linii si tonuri de culori, cuvintele parintelui Arsenie te indeamna insistent sa zabovesti asupra lor si sa iei aminte. Intr-un tarziu, intelegi si te cutremuri.

Ceea ce in anii '70-'80 parea viziune subiectiv artistica si adaos indraznet la erminia bizantina, astazi, dupa aproape 30 de ani, ni se arata a fi un teribil strigat de trezire - o manie profetica, plina de repros si ingrijorare: imaginea apocaliptica a unor zgarie-nori incendiati, ca o prefigurare a zilei de 11 septembrie; imaginea unei navete cosmice, prefatand parca dezastrul misiunii Apollo 13; imaginea lui Nietzsche si Platon, conversand probabil despre adevar, despre genealogia moralei si "moartea" lui Dumnezeu, in timp ce fata cinic zambitoare a unui diavol sopteste la urechea umanitatii otrava spuselor lui paradoxale: "Eu nu exist", implinind astfel cea mai perfida si mai ucigatoare ispita a lumii moderne: ignorarea celui rau; acceptarea lui prin indiferenta, lene sau toleranta.

Ca sa intelegi ceva din mesajul parintelui, trebuie sa te apropii atent si indelung de fiecare trasatura de penel. In parte, orice detaliu te uimeste prin ceva: faptul ca si diavolii au aura (una stricata, serpeasca, desigur); faptul ca in pictura parintelui nu exista nici o tusa pregnanta de negru, iadul fiind desenat doar in palalai incendiare de rosu sau caramiziu murdar; faptul ca, in una din scene, insusi Hristos o tine in brate pe Fecioara Maria ca pe o copila si nu invers, cum o consacra erminia bizantina; faptul ca cele doua mari biserici crestine (Sf. Sofia de la Constantinopol si Sf. Petru de la Roma) stau impreuna intr-un semicerc cu raze, dar intr-un loc nedecis inca - undeva intre Iad si Rai.

Dureaza ceva pana sa observi marile scene si dezvoltari ideatice; sa observi tulburatoarea tema a Calugarului rastignit (cu picioarele in iad si mintea in Rai) sau locul central oferit Nuntii din Cana Galileei, uimitoare prin interpretarea parintelui, care aduna la aceeasi masa fara sfarsit - nu numai mirii, dimpreuna cu cei 40 de mucenici de la Sevasta, in floarea varstei, dar si cortegiul menit sa-l petreaca pe staretul Zosima pe ultimul sau drum, sugerandu-ne astfel ca la bucuria nuntii ceresti exista doar trei cai de a ajunge: casatoria crestina, calugaria si mucenicia martirica.

Pe zidurile bisericii din Draganescu, semnificatiile se succed in straturi suprapuse. Nici un chip de sfant nu seamana cu altul. Chiar si in multime, in Ceata celor Drepti, privirile Cuviosilor exprima ganduri si vointa proprie. Pictura nu fixeaza gesturi anume si nu opreste din drum pasii vreunui Apostol, cum se intampla pe zidurile altor biserici. Pictura de la Draganescu se unduieste, tresare, palpaie, respira si se inalta din teluric, spre apoteoza Invierii pe Cruce si intarirea mesajului lasat de parintele, ca o ultima avertizare: "Sa nu credeti ca veti intra dupa moarte in Imparatia in care nu ati trait pe pamant".

Sunt multe "indrazneli" si actualizari tulburatoare in pictura bisericii si toate par sa repete acelasi strigat de trambita apocaliptica, adresat omului: "Cu stiinta ati dezlantuit cataclismul stihiilor asupra voastra. Asa va trebuie. Ati inceput sfarsitul lumii!". O spune parintele Arsenie Boca, absolventul de medicina, teologie si bellearte - calugarul simplu si "omul imbracat in haine de in", care citea deopotriva Filocaliile si ultimele carti despre quasari sau unde cuantice, fara sa vada o contradictie intre crestinism si stiinta, intre iutimea cunoasterii intelectuale si miracolul energiilor necreate ale lui Dumnezeu. Cu fiecare cadru pictural inscris pe perete, discursul parintelui pare sa devina tot mai clar si ultimativ - sa fugim de mandrie desarta, de neadevarul si minciuna zilelor noastre, care ne repeta mereu ca omul e stapanul deplin al lumii, care ne indeamna sa ne bucuram de placerile vietii si ne consoleaza perfid: "Fii pe pace. Ai destul timp sa te mantuiesti. La batranete ce ai sa faci?".


"Incepe timpul mucenicilor"

Neindoielnic, parintele isi cunostea sfarsitul. Ucenicul sau, Preasfintitul Daniil, episcopul ortodox din Varsetul Voivodinei, isi aminteste ca, in decembrie 1988, la ultima lor intalnire de la Prislop, parintele a plans pentru prima si ultima oara, in fata obstii adunate sa celebreze apropierea sfintelor sarbatori de Craciun. Anul urmator, in prag de iarna, parintele va cadea nemiscat la pat si se va stinge sfielnic si tacut, ca palpairea unei lumanari suflate de boarea unui vant. Nimeni nu poate sti cui anume ii erau adresate lacrimile de la Prislop. Cu siguranta, era un semn de despartire, dar si de intarire a ceea ce se spune ca profetise pentru ultima oara poporului roman, cu putin timp inainte de caderea comunismului: "Imi pare rau pentru voi. Frica e de la diavol... Imi pare rau pentru voi. Vor cadea multi dintre cei alesi. Va vor pune impozite, taxe si alte dari. Nu veti mai putea fi sfinti... Acum nu mai e timpul sfintilor. Acum incepe timpul mucenicilor".


Imagine

Previziunea viitorului

Parintele Arsenie trebuie sa se fi despartit de noi cu regret si amaraciune. Nu numai ca vedea in duh ce o sa ni se intample, dar ne iubea pe toti atat de mult, incat ar fi vrut sa-i puna pe fagaraseni, dimpreuna cu tot poporul credincios, intr-o icoana a neamului romanesc, intruchipata sub forma unui taran simplu si imbracat in in, ce sta in rugaciune cu bratele spre cer, ca Moise pe munte, avand deasupra culmile carpatine, pe care se ridica crucea de pe Caraiman, cu o ceata de cuviosi dincolo de zare, sub profilul celor trei mari lacasuri ale neamului: Cozia, Voronet, biserica de lemn a lui Horea.

In cei aproape 80 de ani ai sai, parintele nu a mai avut timp sa ne lase decat niste insemnari si niste schite, desenate infrigurat in minuscula sa chilie de la Sinaia. Cercetandu-le cu atentie, vom descoperi cu uimire ca, in recluziunea meditativa de la Draganescu, parintele nici nu a profetit si nici nu a transpus dogmatic Scriptura in desene, ci a incercat, dupa cum singur recunoaste, sa picteze ceva mult mai important: zborul si tacerea. E limpede ca nu poti sa-l iubesti pe Dumnezeu si sa I te apropii cu o catime macar, daca nu esti un pic vizionar si poet, daca nu repeti si nu crezi odata cu parintele ca prezentul nici nu ne domina si nici nu ne apartine. Atunci cand ne ocupam prea mult de el, prezentul e o iluzie si o capcana. Sa nu-l preamarim niciodata. "Prezentul", spunea cuviosul Arsenie Boca, "e doar viitorul trecutului".


Sursa: Sorin Preda Formula As
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 523
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

PORTALUL ENERGETIC DIN PARANG, LA GROTA LUI ARSENIE BOCA

Mesajde DARA » Mar, Aug 02 2011 7:14 am

LA POALELE MUNTILOR PARANG (MUNTII “TATA" (DUMNEZEU) - IN TRADUCEREA MEA EZOTERICA – ADICA: PA = TATA/RANG = TITLU; INTR-UN MIRIFIC PEISAJ, SE AFLA O GROTA. ESTE GROTA IN CARE MARELE SPIRIT ARSENIE BOCA A STAT ASCUNS, PENTRU A NU FI GASIT DE FORTELE OSTILE DE ATUNCI. PROBABIL CA MULTI DINTRE VOI STIU CINE A FOST ACEST MINUNAT INVATATOR SI MAESTRU, ARTIST (PICTOR) DE EXCEPTIE, TEOLOG SI MAI PRESUS DE TOATE IUBITOR DE SEMENI.

NOTA: ACEASTA GROTA-PORTAL, A FOST DESCOPERITA INITIAL DE IOAN DE LA PRISLOP, DESPRE CARE MAI MULTE GASITI AICI:

CA SA AJUNGI LA GROTA TRECI MAI INTAI PE LA MANASTIREA DE LA PRISLOP, UNDE SE AFLA SI MORMANTUL LUI, APOI DE AICI MAI URCI PUTIN SI GATA, LUMINA TE PRIMESTE CU BRATELE DESCHISE (LA PRIMA VEDERE GROTA FIIND INTUNECOASA, DAR…).

ASTFEL IMPREUNA CU UN GRUP DE PRIETENI AM AJUNS AICI. INITIAL AM FOST PUTIN DEZAMAGITA (DESI MAI FUSESEM DE TREI ORI, CU ANI IN URMA SI NU AM AVUT ACEASTA STARE), CACI INCA DE LA INTRAREA IN INCINTA URIASEI CURTI A MANASTIRII DE LA PRISLOP NE-AU INTAMPINAT TOT FELUL DE PLACUTE CU NEGATII GEN: NU CALCATI IARBA, NU RUPETI FLORILE, NU RUPETI BRAZII, NU VORBITI TARE….SI PARCA PENTRU A FI TOTUL CAT MAI “COMPLET”, O MAICUTA A IESIT INAINTEA NOASTRA CA SA NE DEA NISTE SHORTURI NEGRE PE CARE SA LE PUNEM PE LANGA NOI, PENTRU CA FEMEILE CICA, NU AU VOIE SA INTRE IN ACEL PERIMETRU IN PANTALONI. OARE SA-I PLACA LUI DUMNEZEU SA ADMIRE PICIOARELE FEMEILOR (CA DACA ESTE OBLIGATORIE FUSTA SAU ROCHIA?) -SCUZATI GLUMA DESUCHIATA, DAR MA GANDESC CA NU S-A SCHIMBAT NIMIC IN CEI 2000 DE ANI, TOT SUPRAFATA CONTEZA.

ASTA MA DUCE CU GANDUL LA O EXCURSIE FACUTA MAI DEMULT LA MANASTIRILE DIN MOLDOVA. ERAM LA VORONET (S-A INTAMPLAT SI LA AGAPIA, LA FEL) UNDE S-AU NIMERIT SI UN GRUP DE EXCURSIONISTI STRAINI. UNUL DINTRE EI, MAI IN VARSTA, ADMIRA CU NESAT PICTURILE MURALE DIN MANASTIRE, TINANDU-SI MAINILE LA SPATE. DINTR-O DATA A APARUT O MAICUTA SI EFECTIV S-A ARUNCAT ASPRA OMULUI SA-I DESFACA MAINILE, OCARANDU-L CA NU ARE RESPECT FATA DE ISUS. MI-A FOST ATAT DE RUSINE, DAR MI-AM REVENIT, CACI AM INTELES CA OMUL NU STIA O BOABA ROMANESTE. LA ASTA S-AU MAI ADAUGAT SI ALTELE… PE LANGA FUSTE, SARAFANE, BATICURI. DUPA ACEST "EVENIMENT", URMA SA MERGEM LA MANASTIREA PUTNA, INSA PARCA NU MA MAI TRAGEA INIMA. SURPRIZA INSA, CAND AM AJUNS AICI NE-A INTAMPINAT UN CALUGAR BATRAN CU FATA ZAMBITOARE SI LUMINOASA SPUNANDU-NE: “BINE ATI VENIT COPII MEI, NU VA ESTE SETE SAU FOAME?” APOI S-A APUCAT SA SCOATA APA CU CIUTURA DIN FANTANA DE LA INTRAREA IN MANASTIRE, SA NE SERVEASCA. NE-A FOST DRAG SA BEM ACEA APA RECE, CRISTALINA SI CU GUST DEOSEBIT. AM INTRAT SI NU NE-A LUAT NIMENI LA ROST IN PRIVINTA IMBRACAMINTEI, N-AM VAZUT NICI O PLACUTA CU INTERDICTII, IAR CALUGARII INDIFERENT DE VARSTA ERAU PARCA TATII, FRATII, BUNICII NOSTRI, CACI ASA NE-AM SIMTIT IN PREAJMA LOR.

ACUM STAU SI MA INTREB: OARE SA FIE ASA MARE DIFERENTA INTRE BARBATI SI FEMEI? CACI LA PRISLOP, VORONET SI AGAPIA ERAU MANASTIRI DE CALUGARITE, IAR LA PUTNA ERAU CALUGARI. ESTE CLAR CA EI, CALUGARII BARBATI SUNT MAI ECHILIBRATI. PROBABIL CA NOI FEMEILE FIIND MAI SENSIBILE PE EMOTIONAL REUSIM SA NE CONTROLAM MAI GREU… IN FINE, AM CAM DIVAGAT DE LA SUBIECTUL INITIAL, DECI SA REVIN.

DUPA CE AM TRECUT PRIN TOATE “INCERCARILE”, AM AJUNS LA MORMANTUL LUI ARSENIE BOCA. AICI PARCA TOTUL ERA MAI LUMINOS IN NATURA (CA UN FEL DE LAPTE TRANSPARENT… CA NU-MI VINE ACUM ALTA COMPARATIE), IAR FLORILE DE TOATE CULORILE, FELURILE SI MARIMILE TE FACEAU CA PRIN MIROSUL LOR SA TE SIMTI IN RAI. AM STAT AICI O PERIOADA SA MEDITAM IN LINISTE, APOI AM PLECAT INCET SPRE GROTA. GRUPUL NOSTRU ERA FORMAT DIN CINCI PERSOANE. M-AM RUGAT TARE MULT IN MINE, CA SA REUSIM SA FIM DOAR NOI IN GROTA (ESTE MEREU LUME MULTA, UN DUTE-VINO PERMANENT), NU DIN EGOISM, CI PENTRU CA VOIAM SA FACEM O MEDITATIE COMUNA IN LINISTE. ASA A FOST. ARSENIE BOCA SI INGERII LUI NE-AU INDEPLINIT DORINTA SI CA PRIN MINUNE AM RAMAS DOAR NOI CINCI, IAR PENTRU O PERIOADA NU A MAI VENIT NIMENI. DOAR LA SFARSIT, CAND NE PREGATEAM SA PLECAM, A VENIT UN BARBAT (PE CARE IL MAI VAZUSEM SI PE PARCURS, CA PARCA MEREU SE TINEA DE NOI) IMPREUNA CU SOTIA SI DOI COPII. NOI CEI CINCI STATEAM JOS, DIRECT PE PAMANTUL DIN GROTA, FARA SA AVEM NIMIC SUB NOI DECAT STANCA, PAMANT SI APA (ESTE UMEZEALA PE JOS, IN GROTA). STATEAM TOTI CU OCHII INCHISI, CU MAINILE IN RUGACIUNE SAU CU PALMELE IN SUS. M-A IMPRESIONAT SA VAD CA ACEL DOMN CU FAMILIA SA, A INTRAT IN TACERE SI PRET DE CATEVA MINUTE AU STAT TOTI PATRU EXACT CA NOI, DESI ECHIPAMENTUL LOR NU ERA DE EXCURSIONISTI (DOAMNA ERA IN FUSTA, CU BATIC PE CAP…). APOI S-AU SCULAT SI AU PLECAT TOT IN LINISTE. SINCER NU AM MAI VAZUT ATATA BUN SIMT, TRAIRE SI SMERENIE.

DUPA CE AM TERMINAT, CU AJUTORUL ALEXANDREI, CARE A AVUT UN APARAT FOTO CU OBIECTIV MARE SI DE SENSIBILITATE, AM FACUT MAI MULTE FOTOGRAFII CA SA AVEM AMINTIRI. NU NE-AM IMAGINAT CA CEEA CE RETINA OCHIULUI NOSTRU NU A PUTUT SA PRINDA, APARATULUI FOTO NU I-A SCAPAT. LA INCEPUT AM CREZUT CA CEVA NU ESTE IN REGULA, CA AU IESIT POZELE CA FIIND MISCATE, ADICA TOATE SUNT DEDUBLATE SAU DILUATE. AM FACUT PE RAND POZE, FIECARE DIN CEI CINCI AVAND ROLUL DE FOTOGRAF, LA FEL CA SI LA MORMANT SI PE TOT TRASEUL. ACOLO AU IESIT POZE NORMALE, AICI IN GROTA INSA…TOTUL ERA ALTFEL. RAMONA A SPUS CA EI I SE PAR NORMALE ASTFEL DE POZE SI ESTE VORBA DESPRE UN CAMP ENERGETIC FOARTE PUTERNIC, CACI A MAI VAZUT ASTFEL DE IMAGINI. ESTE CA SI CUM CAMPUL NOSTRU ENERGETIC INTRA IN REZONANTA CU VIBRATIA LOCULUI SI PARCA TOTUL DEVINE DILUAT. ASA ESTE SI IN POZE, PARCA ENERGIA VENEA ASA … CA LA MARE IN VALURI. AM SIMTIT DIN NOU ACEA SENZATIE DE TRECERE PRIN STANCA, CUM POVESTEAM ANTERIOR LA SUBIECTUL CU “OCHIUL DRAGONULUI”. PARCA PERETELE SE TRANSFORMA IN GELATINA.

I-AM POVESTIT SI LUI GICU DAN, ATASANDU-I SI POZE, IATA CE I-AM SPUS:

"... AM AVUT IARASI ACEEASI TRAIRE DE TRECERE PRIN STANCA SI AM VAZUT UN TUNEL LUNG DE CULOARE ALBASTRUI-VERZUI IN CARE SCRIA CIFRA 10 (PROBABIL LUNGIMEA LUI, CA LA ASTA M-AM GANDIT). M-AM BUCURAT MAI APOI SA CONSTAT IN POZE CA ENERGIILE ACOLO SUNT ALBASTRU-VERZUI CU IRIZATII ALBE. NE-AM TOT MIRAT PE ELE. NU ESTE VORBA DE NICI O MISCARE A APARATULUI SAU A FOTOGRAFULUI, SE VEDE CLAR CA, CAMPUL NOSTRU ETERIC INTRA IN CAMPUL VIBRATIONAL AL LOCULUI SI ASTFEL SE SCHIMBA DENSITATEA. ENERGIILE NU SUNT STATICE, VIN IN VALURI, (ASA CA LA MARE) DE ACEEA UNELE POZE SUNT DEDUBLATE FOARTE TARE (DESCOMPUSE LA FRECVENTA LUMINII, CATEVA DIN ELE). LA MORMANT ESTE UN SINGUR TIP DE ENERGIE, CEA ALBA A LUI ARSENIE BOCA, IAR IN GROTA ESTE PE LANGA ENERGIA LUI, UN PORTAL DEOSEBIT (DE FAPT SE VEDE SI PE LANGA GROTA CA ESTE ALTFEL DE ENERGIE), IAR FIRISOARELE ROSII SUNT DE LA ENERGIA TELURICA, CARE ASA SE MANIFESTA IN PREZENTA UNUI FOC (CANDELA, LUMANARI). “

GICU, MI-A DAT URMATORUL RASPUNS:

“Tunelul exista pe alta frecventa Dimensionala. Energiile din Grota lui Arsenie Boca si Energiile Albastru-Verzui din Tunelul care este racordat la Grota sunt evidente, dar la fel ca si Ramona, eu cunosc acest fenomen in sine de multi ani, 1979, fiindca pe atunci faceam fotografii alb-negru, iar anumite poze erau modificate Energetic. Pe varianta Digital-Color, campurile Energetice au o rezolutie mai mare ca pe imaginea Alb-Negru. De aceea iti sugerez ca sa le postezi pe Site-ul tau si pe Matrice, adaugand fiecarei poze cateva randuri dupa inspiratia ta. Este foarte important ca lumea sa inteleaga faptul ca nu Manastirea Prislop este Centrul Principal de Interes, ci Campurile Energetice (din Grota) fotografiate de voi. In Grota este Portalul si cei ce vor vizita in viitor Grota sa incerce sa simta aceste Energii care nu apartin Spatiului si Timpului nostru inca 3Dimensional (valabil si in alte Grote si Pesteri din Romania).

Cifra 10, din perspectiva mea, mai poate reprezenta:

1.- Pe schema Arborelui Sefirotic (Pomul Vietii) cifra 10 este Simbolul OMULUI CRIST MANIFESTAT Perfect pe Terra. Adica, Omul Crist manifesta toate Atributele intregii Ierarhii Divine(9 Ierarhii)+ Atributul Iererhiei Umane (Om cu LIBER ARBITRU, cu Emotii Pure, cu Energia Noua a Sperantei) aici pe Terra. Deci numai acest OM Crist intra prin Portalul din interiorul Grotei lui Arsenie Boca de la Prislop;

2.- cifra 10 sugereaza faptul ca din anul 2010 este permisa Fiilor Luminii sa acceseze oricand in Corp fizic acest Portal (dar si alte Portaluri din Muntii Romaniei). Eu doresc tuturor sa intre in rezonanta cu Energia Grotei lui Arsenie Boca din Prislop si sa intre cu corpul fizic in tunelul Albastru-Verzui obsevat clarvizionar de tine.

Cu Iubire, Gicu."


P.S. CE CIUDAT DE FRUMOS SINCRONIZAT DEVINE TOTUL. TOCMAI AM TERMINAT DE POSTAT POZELE FACUTE LA PRISLOP SI MA PREGATEAM SA PUN PE BLOG TEXTUL CE TOCMAI L-AM SCRIS MAI SUS, DAR AM ZABOVIT PENTRU CA AM PRIMIT NISTE RANDURI DEOSEBITE DE LA UN VECHI PRIETEN. II POVESTISEM ACUM UN AN LUI DANIEL (PRIETENUL AMINTIT) DESPRE EXPERIENTA TRAITA DE MINE, CU PERETELE DE GELATINA DIN GROTA LUI ARSENIE BOCA. NU A MAI DAT NICI UN SEMN DE VIATA. EU M-AM GANDIT CA POATE NU A CREZUT SI DECI NU A LUAT IN CONSIDERARE RANDURILE MELE, FACANDU-LE UITATE… DAR IATA CA TOCMAI ASTAZI – CAM MULT S-A GANDIT - (de ziua mea si nici macar nu si-a adus aminte de acest amanunt) MI-A FACUT URMATOAREA DESTAINUIRE:

“Lenus draga, cand am citit informatia primita de la tine despre modul in care ai bagat miinile in peretele grotei lui Arsenie Boca ca intr-o gelatina, mi-am tot pus intrebarea: Cum ar fi Perceput Lenuta cu ochii fizici tunelul din spatele Portalului, daca intra cu tot corpul fizic?!

Iata ca a trecut ceva timp de atunci si azi noapte (28 august-2009), fiind in corp energetic, m-am aflat exact in fata unei stanci cu portal. Am pipait peretele de stanca in partea dreapta, unde ai spus tu, dar stanca a fost tare de parca as fi pipait-o cu mainile fizice. Apoi, m-am deplasat spre stanga, spre centrul peretelui de stanca, am pipait din nou si am vazut ca mainile mele intra in acest loc in stanca si am intrat apoi cu tot corpul energetic. Nu am constientizat cam ce grosime are Portalul, dar deja la primul pas energetic m-am aflat intr-un tunel de Lumina (fara o sursa anume) puternica dar blanda, nederanjanta sub nicio forma. Dupa ce am facut aceasta constatare, nu mi sa permis ca sa merg mai departe prin tunel. Probabil ca o sa aflu cand voi intra efectiv cu corpul fizic. Aici sunt doua lucruri interesante pe care mai vreau sa le adaug.

Intai, la nivel energetic, atunci cand am facut deplasarea din partea dreapta a grotei spre stanga in centrul Portalului, am sesizat un contur de rama, fapt pentru care cred ca am fost chiar in Grota lui Arsenie Boca, rama fiind de fapt o icoana (asa mi-ai spus si tu, ca langa un tablou ai avut experienta);

Apoi, la nivel de constiinta, este nevoie sa acceptam faptul ca noi cu toate ca vedem cu ochii fizici o Stanca prin care corpul nostru intra, de fapt noi intram intr-un portal care se continua cu un Tunel de Lumina, si ca de fapt, sub nicio forma nu trebuie sa lasam mintea sa ne induca in eroare ca acolo se afla o stanca, fiindca mintea aduce neincredere si soc, asa cum ai patit tu.

Acum, putem intra linistiti, fiindca stanca este o iluzie in cadrul Portalului-Portalurilor…”


CU IUBIRE SI RECUNOSTINTA VA IMBRATISEZ PE TOTI!
Lenuta.
DARA
 
Mesaje: 89
Membru din: Lun, Noi 06 2006 8:47 pm


Înapoi la Metafizică și ezoterism

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron